Облаците тръгват към морето, термометърът скача до 29 градуса

Температурите постепено ще тръгнат нагоре и ще достигнат до 33 градуса през уикенда

Над западните райони ще има повече слънчеви часове, а над централните и източните ще бъде по-често облачно и ще превалява. Около и следобед в по-голямата част от страната ще има краткотрайни валежи, по-интензивни в Южна и Източна България. Към края на деня валежите ще спират и облаците ще намаляват. Термометрите ще се качат между 24 и 29 градуса, съобщи Нова тв.

Над Черноморието облачността ще е променлива и ще има превалявания и прегърмявания, на повече места следобед. Температурата на въздуха ще достигне 27-28 градуса, а морската вода е 24-26 градуса.

В планините ще остане хладно, с често значителна облачност и превалявания, следобед с гръмотевици. Максималните температури по върховете са от 8 до 11 градуса.

В петък ще бъде предимно слънчево с по-съществени заоблачавания над планинските райони, където за кратко ще превали. Ще се затопли и температурите ще достигнат 32-33 градуса.

В събота и неделя над по-голямата част от страната ще е слънчево, в низините и горещо. В следобедните часове ще се развива купестта облачност, по-значителна над Западна България и планините, където е възможно да превали и прегърми.

В началото на следващата седмица по морето ще е слънчево, а в западните и централните райони ще има следобедни валежи.