"Евророма" скочи - плаши с блокада заради сринатите къщи в Стара Загора

"Евророма" заплаши да блокира три основни пътни артерии в страната, ако кметът на Стара Загора не спре бутането на къщи в кв. "Лозенец", съобщи Нова ТВ.

На извънредно заседание на Политическия съвет на партията "Евророма" е констатирано, че решението на кмета на Стара Загора г-н Живко Тодоров за събаряне на домове е в пълно противоречие с решение на Европейския съд за правата на човека, което има задължителен характер. Ако действията по неговата нехуманна проява не бъдат незабавно прекратени в рамките на днешния ден, в знак на протест членове и симпатизанти на партията, начело с ръководството, ще блокират три от основните пътни артерии в страната.

Вчера избухна скандалът между ромската  общност в Стара Загора и общинското ръководство, което предприе акция за събаряне на незаконно построените в квартала къщи. По думите на градоначалника Живко Тодоров няма кмет в България, който да не предприеме подобни действия. Същият обаче е в нарушение на основни европейски документи, отнасящи се до правата на човека, която България е подписала и е задължена да спазва.