Кървава драма с брадви се разигра във Велинград

Седем мъже пребили 57-годишен с лопати и брадви

Мъже, пребили жестоко свой съгражданин, са задържани в ареста на РУП-Велинград. В основата на скандала били стари разпри между няколко враждуващи групи живеещи във велинградския квартал „Анезица”.

Това установили криминалистите, които разследвали последния инцидент - във вторник следобед 57-годишен мъж бил нападнат на улицата в квартала от група мъже и жестоко бит с лопати и брадви. Със сериозни травми и опасност за живота, той е настанен в „Спешна помощ“, съобщава МВР.

При извършения на място оглед експертите иззели веществени доказателства и в хода на светкавично започналите оперативни действия влезли в дирите на извършителите: П.К. на 43г., М.Ч. на 25г., Е.К. на 22г., С.И. на 38г., М.Б на 20г., И.М. на 24г. и К.Б. на 21г., всичките жители на квартала.

С постановление на окръжна прокуратура е удължен със 72 часа срокът за задържане на трима от тях - П.К., И.М. и М.Б. Предстои да бъде внесено искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. Работата по случая продължава.