Тапи по пътищата в страната, обходен маршрут - само на АМ”Тракия”

временно е преустановено движението на моторни превозни средства на пътя Асеновград - Смолян

И тази година сме свидетели на километрични върволици от коли по автомагистралите, които се изнасят Великденските празници.

С цел облекчаване на трафика и преодоляване на задръстването по АМ "Тракия" при км 67, посока Пловдив, се препоръчва водачите на моторни превозни средства да ползват обходен маршрут по път I-8 през пътен възел "Ихтиман".

От пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) обясниха, че е възстановено движението на моторни превозни средства при 397 км на АМ "Хемус", в посока Варна. Те обаче не посочват как шофьорите да се справят с задръстването на „Хемус“ преди Витиня.

От Пътната агенция не са дали обходен маршрут, които да бъде използван от водачите. Именно заради това от МВР обясниха, че те не разполагат с такъв. На горещият телефон на АПИ 0700 13020 женски глас обяснява, че в момента „няма свободни оператори“.

От МВР пък съобщиха, че временно е преустановено движението на моторни превозни средства на пътя Асеновград - Смолян. Причината - свличане на камъни в участъка след Бачково, в посока Смолян. Пътят в района на Юговско ханче е затворен и в двете посоки до разчистване на скалните отломки. Моторните превозни средства се пренасочват по пътя Кричим – Девин.