​Учителско меле в детска градина

Нелепият инцидент е станал в Кърджали

Скандал между две учителки в детска градина в Кърджали приключи с дело за нанесена лека телесна повреда. За случая се съобщава едва днес, въпреки че е станал на 25 март, информират от регионалният пресцентър на МВР.

За него не са информирани до днес нито началникът на Инспектората по образованието Сашка Тръпкова, нито зам.-кметът Елисавета Кехайова. Инцидентът е в детска градина "Здравец" в квартал "Гледка" и причината е повече от незначителна, заяви директорът Димитрина Стефанова.

"Няколко от учителките се занимаваха с инсталиране на софтуер за интерактивна дъска. Една от колежките обаче помислила, че се провежда обучение и решила, че е игнорирана. Тя е на около 52 г. Нахвърлила се е върху по-младата. Много е неприятно в деня на Благовещение да се случи подобно нещо", коментира Стефанова.

Едната участничка в ръкопашната схватка се оплаквала от болки в ръката, другата имала одрасквания. Инициаторката на побоя с инициали М.Д. се е снабдила с болничен лист за трудова злополука, но впоследствие документът не е бил признат в НОИ. "Единственото добро е, че са се сбили на входа на сградата, а не пред очите на децата. И двете учителки ще отнесат дисциплинарни наказания за срамната си постъпка, това е недопустимо както според правилника, така и според етичния и трудовия кодекси", заяви директорката.