Полицаите "скочиха" на Таня Андреева, не били добре обезпечени

Ще се борим срещу управленското безумие, категорични са синдикатите

Най-големият полицейски синдикат заяви, че категорично не приема изказване на министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева, с което се правел опит да се посегне на социални права на полицаите. Това се случва ден след като от синдиката на МВР заявиха, че са готови за протест.

„Заявяваме, че няма да допуснем и ще се борим с всички възможни средства срещу това управленско безумие. Недопустимо е да се правят предложения, които засягат професионалните права на служителите в МВР, без те да са дискутирани с най-голямата синдикална организация в МВР – СФСМВР, която е член на Европейския полицейски съюз”, пише в позицията на синдиката.

Поводът за недоволството е мнението на Андреева, че в МВР са добре обезпечени и могат да си плащат сами осигуровките.

СФСМВР счита, че е неприемливо да научава от медиите за поредните намерения на министър, засягащи и ограничаващи социалните права на служителите в МВР. Това става само няколко месеца след като по същия повод са водени разговори със социалния министър Хасан Адемов, на които е взето решение и е поет ангажимент от член на същия този кабинет, заявяват от синдиката.

Според синдиката изказването на Андреева е в пълно противоречие с декларираните, в присъствието на 6 синдиката в МВР, позиции на социалното министерство в лицето на неговия министър.

„Прави се нов опит за подигравка с неуморния, денонощен труд на служителите на МВР. Господин Орешарски, национално безотговорно е по този начин да се всява напрежение сред служителите от Сектор "Сигурност". Господин Орешарски, ние ли трябва да осигурим комуникацията между вашите министри”, питат от СФСМВР.