Зимата се върна, София побеля

По-съществени валежи ще има в Западна и Централна България

На Велика сряда зимата се завърна. Слаб сняг заваля в София в ранните часове на деня и покривите побеляха. Термометрите паднаха до 3 градуса. Вятър, облаци, дъжд и мокър сняг ни чакат и в следващите дни. 

По-съществени валежи ще има в Западна и Централна България. Днес максималните температури в тези части от страната стигат до 11-12 градуса.

В петък и събота вече ще вали над цялата страна, но по-слабо и с прекъсвания. Температурите през деня ще са от 10 до 16, 17 градуса.

В последните два празнични дни ще е по-топло, преди обед и с повече слънце. В следобедните часове обаче не са изключени краткотрайни дъждове, главно в планините, съобщи Нова тв. След Великденското застудяване слабо ще се затопли, но налягането ще остане ниско, а въздушните маси неустойчиви. Това ще позволи бързо и лесно да се развиват купесто-дъждовни облаци и всеки ден на места ще превалява, в планините и с гръмотевици. По-сериозни ще са валежите на 22 и 23 - те ще са свързани с преминаване на поредния циклон през страната. В последните пет дни на април ще е по-топло, с повече слънчеви часове и пролетни превалявания главно следобед. Максималните температури ще се установят трайно около двайдесет градуса, а сутрешните ще са близки до 10 градуса, така че вероятността за слани е малка.