Варненка се оплака, че полицията тормози 16-годишната й дъщеря

Униформени я отвели в Дом за временно настаняване и отказали да я дадат на майка й

Варненка се оплака, че 16-годишната й дъщеря е била тормозена от полицията в града. Униформени служители са задържали тийнейджърката пред дома й на връщане от училище и близо три часа не са й давали да се обади на родителите си. Симона разказа, че след задържането й те са отвели в Дом за временно настаняване. Момичето случайно чува, че е задържана, защото издирват баща й. „Казаха да си изключа телефона и да не го пипам”, каза още тя в ефира на Нова телевизия.

Майката Благовеста Владимирова обясни, че след като е отишла в Дома оттам са отказали да пуснат Симона. По думите й, въпреки че тя е била там и с адвоката си, от МВР са настоявали да дойде бащата и той да я вземе. Баща й е безработен, преди имаше собствен бизнес, каза Владимирова.

Майката е категорична, че не е търсена по телефона нито от полицията, нито от дома. Никой не ме е арестувал и не е искал да говори с мен от дома, а от МВР твърдят, че съм се укривала и уж са ме издирвали. Абсурдно е, каза още тя.

По телефона в студиото на Нова се включи Адриана Григорова, директор Дирекция „Социално подпомагане” – Варна и заяви, че при тях е постъпил сигнал за Симона Мичева едва тази сутрин. Тя заяви, че от ОД на МВР не са ги уведомили за проблем с момичето.

Тийнейджърката обяви, че в дома условията са били като в затвор. Спала е на светло и пред камера. Накараха ме да си сваля сутиена и колана, предложиха ми кроасан, а това ме учуди, каза още тийнейджърката.