Подавате е-заявление, ако искате да гласувате в чужбина

Електронната форма е достъпна на сайта на Централната избирателна комисия.

От днес до 11 октомври българските граждани, които желаят да гласувате в чужбина на президентските избори, както и в референдума, насрочени за 6 ноември, могат да подадат по електронен път заявленията си за това.

Електронната форма е достъпна на сайта на Централната избирателна комисия.

Освен по електронен път заявлението може да се подаде и писмено по образец (Приложение № 21-ПВР/НР от изборните книжа) лично или по пощата до съответното посолство или консулство.

Срокът за подаване на заявленията за гласуване извън страната е до 11 октомври 2016 г. включително, като за заявленията, които се подават по електронен път, срокът е 24.00 ч. българско време.

Министерството на външните работи съобщи, че властите в Сърбия са разрешили провеждането на избори и референдум на 6 ноември в посолството в Белград, в генералното консулство в Ниш, а също и в Културно-информационните центрове в Босилеград и в Димитровград (Цариброд). Така за пръв път от 7 години насам нашите сънародници в този район ще могат да гласуват на избори по родните си места, информира външното министерство.

За откриването на секции в двата града е необходимо и подаването в срок до 11 октомври на минимум по 60 заявления за участие в изборите.