В Италия задържаха български ТИР със завързан под него мигрант

Автомобилисти алармирали полицията, след като забелязали краката на 16-годишен афганистанец, които се подавали под камиона

Български ТИР, пътуващ за Германия, е бил задържан от италианската пътна полиция със завързан за рамата нелегален имигрант, съобщиха днес местни медии, цитирани от БТА. 

Мнозина автомобилисти алармирали полицията, след като забелязали краката на 16-годишен афганистанец, които се подавали под камиона. Пътните полицаи спрели ТИР-а, афганистанецът бил силно изтощен, премръзнал и полузадушен от изгорелите газове, изхвърляни от ауспуха. Настанен е в отделението за спешна медицинска помощ на педиатрична клиника в град Фрозиноне, където лекарите са констатирали продължително гладуване, обезводняване на организма и множество натъртвания и ожулвания по тялото. Пациентът се намирал в шок и все още не е проговорил. 

Двамата шофьори българи, чиито имена не се съобщават, са разпитвани в продължение на часове , те обаче категорично отричали, че съзнателно са превозвали нелегалния имигрант при такива нехуманни условия.