Тотомилионерката Гошка се скри от българската мафия

Гошка, нейният съпруг и двамата й сина са се сбогували с познатите си и са напуснали Кинтар дел Рей тихомълком

Тотомилионерката Гошка, която взе втората най-голяма печалба в историята на испанската лотария, се крие от българската мафия, пише испанското издание „Ел Еспаньол“ (El Español). Българката, родом от село Искър край Плевен, доскоро живееше в Кинтар дел Рей, малък град със 7800 жители в провинция Куенка. Около 18% от тях са имигранти. Българската общност е третата по големина и наброява 292 човека. Румънците и мароканците са по около 500 души. Заради спечелената от жената печалба от 68 милиона евро, прекръстиха квартала на „Квартала на богатите“

Според „Ел Еспаньол“ жената и цялата й фамилия са избягали от страх, че са набелязани от българската мафия, която в Испания се занимава с изнудвания, отвличания, трафик на наркотици и охрана на нощни клубове. Има различни спекулации за изчезването й – от емигриране в Америка или Азия, където никой няма да я разпознае, до това, че е купила укрепена, охранявана къща.

Свидетели са заявили, че Гошка, нейният съпруг и двамата й сина са се сбогували с познатите си и са напуснали Кинтар дел Рей на 2 август вечерта. Оттогава никой не е виждал тотомилионерката. От „Ел Еспаньол“ посочват, че българската мафия действа в Испания вече две десетилетия. Сред мафиотите са пенсионирани боксьори, борци, бодибилдъри. Един от нейните босове, по прякор Иво, бил известен с това, че хората му трошат кости, като един вид подпис, когато действат срещу някого. Преди да бъде арестуван въпросният Иво е имал връзки с южноамерикански наркобарон и се е занимавал с рекет, събиране на дългове и продажба на наркотици в нощни клубове.