На Острова: Нина Паунова се самоубила заради гаджето си

През април 2014 г. българката обявява във Фейсбук, че има връзка със Самюъл Скот. По всичко личи обаче, че взаимоотношенията между двамата не са били най-спокойните

Българската красавица Нина Паунова, намерена мъртва се е самоубила в близост до дома на гаджето си малко след като той й изпратил SMS, че къса с нея. Раздялата била провокирана от скандал заради подаръците за 21-ия й рожден ден, съобщават медиите на Острова. Нина се обесва, като преди това прерязва и китките си.

Приятелите ѝ я описват като "красавицата на Бевърли" (Бевърли е красив средновековен град в Йоркшир, Източна Англия - бел.ред.). Тя живее с майка си Невиана, както и с втория си баща Джим Мак Гивърн и 11-годишната си малка сестра Марина. "Беше слънчево момиче, имаше много приятели и беше пълна с живот. Искаше винаги да опитва нови неща - нова храна, нови заведения и обожаваше да пътува", разказва майката на момичето. 

Нина се мести от България във Великобритания, когато е на 5 години. Учи изкуство и дизайн в "Бърътн Колидж", където е получава отлични оценки на изпитните си работи. Нина печел стипендия за университет и е трябвало да започне последната си година в специалността " мода и маркетинг" в Метрополитън Юнивърсити в Манчестър.

През април 2014 г. българката обявява във Фейсбук, че има връзка със Самюъл Скот. По всичко личи обаче, че взаимоотношенията между двамата не са били най-спокойните. Тя била заплашвала и преди, че може да се хвърли от балкона по време на разправии между тях. Сам решава да сложи край на връзката през септември миналата година, след като към него е препратен SMS на Нина с намерението й да го зареже, след като той похарчи 2000 паунда за подаръци за 21-ия й рожден. Сам разказва пред следователите, че вече е бил похарчил 10 000 паунда за бижута и дрехи, 4500 паунда за пътувания до Лондон и Париж, както и най-малко 2000 паунда за екскурзии до Хърватия и Менорка.

Момчето обаче решава да скъса с нея, след като му препращат SMS, който Нина първоначално пише до приятелката си Елизабет. Текстът е препратен от гаджето на Елизабет. "Казах ти какъв е планът ми. Веднага след 21-ия ми рожден ден и след като похарчи между 1000 и 2000 паунда си заминавам. След всички простотии, които трябваше да изтърпя. Буквално си взимам подаръците и седмицата след рождения ми ден и го изтривам".

В часовете преди смъртта си Паунова, страстен фен на социалните мрежи, отишла с колата до дома на гаджето си, за да говори с него. Но не била допусната. След това заплашила да се самоубие. Отново подкарала автомобила си, след което спряла в поле на близо и отнела живота си. Родителите й я предупреждавали да не се събира отново със Сам. Двамата изкарали двумесечна раздяла. Но отново се събрали. Трябвало да отидат на почивка три дни след рождения й ден. Българската студентка изпратила SMS на майка си преди да се самоубие с думите "Предполагам, че трябваше да се вслушам по-рано".

Бащата на Нина - Веселин, професор по химия в Университета в Хъл, каза, че Сам Скот е от богато семейство и харчел много пари по дъщеря му. "Тя изглеждаше почти като вманиачена по него. Но много го обичаше. Във втората им година заедно Нина каза, че Сам се е променил. Той искал от Нина сама да почне да си плаща за живота, но да продължава да живее по същия начин. А това й беше трудно. През май месец 2015 година те се разделиха. А тя много се разстрои. Сам започна да я търси отново. Искаше да подновят връзката си. След това се събраха, въпреки моите съвети", разказва Веселин.