Българско семейство с приключенски дух живее в океана вече две години

Преди две години двойката от София продали къщата си в Канада, напуснали работа и се преместили да живеят в океана

Българско семейство от Канада с приключенски дух живее на яхта в океана вече втора година години. Преди две години двойката от София продали къщата си в Канада, напуснали работа и се преместили да живеят в океана, съобщава Нова телевизия. На нестандартното житейско приключение те взели и дъщеря си Мая, която отписали от училище. 17-годишният им син Виктор не пожелал да ги последва и останал да живее при приятели.

Нашенците живеят с около 100 долара на месец, ловят риба, за да се изхранват и обучават дъщеря си на лодката. Семейството се намира чак в Тобаго и след дни ще отплава за Барбадос. Семейството живее 15 години в Канада, когато в един момент решават да продадат къщата си и да инвестират в лодка. „С парите от къщата инвестирахме за лодка и за всичко необходимо. Също така ни останаха от спестяванията, за да можем в продължение на няколко години да пътуваме и да се изхранваме. Не си купуваме неща от рода на дрехи, обувки, вещи”, разказва домакинята Мира.

Съвременните последователи на Робинзон Крузо прекарват в океана по около 2 дни. След това пускат котва пред някой плаж и с каяк стигат до брега. Лодката обаче е техния дом, както и училището на Мая. Родителите й пък, са нейните учители. Те разказват, че наред с романтиката на преживяването в открит океан, това крие и рискове, с които за момента се справят успешно.