Младежи от Русе получиха дрехи за бала

Идеята за неочаквания подарък е на ръководството на общежитието, където живеят младежите.

24 социално слаби абитуриенти от Русенско получиха за бала си тоалети от местни фирми, предаде БНТ-2. Идеята за неочаквания подарък е на ръководството на общежитието, където живеят младежите. Към желанието на възпитателите да сторят добро се присъединили и шивашки фабрики от града.

Мерчал Осман е на 19 години и завършва Гимназията по туризъм в Русе. Казва, че чака с нетърпение абитуриентската вечер. Родителите ѝ са заделили за нея едва 500 лева. В подобно социално положение са и останалите възпитаници на общежитието. Затова ръководството му решило да потърси спонсори – русенски фирми, които биха могли да подарят костюми и рокли на завършващите. Две шивашки фабрики откликнали на идеята и поканили младежите да си изберат тоалети.

Благодарение на жеста 7 момичета и 17 момчета от общежитието са в трескава подготовка за бала и почти всеки ден пробват новите си тоалети. Директорът на средношколското общежитие Христина Петкова казва, че жестът е променил младежите.

От ръководството на общежитието се надяват и догодина да получат подкрепата на русенските шивашки фирми. А някои от абитуриентите казват, че след бала ще подарят роклите и костюмите на по-малките възпитаници на общежитието.

Според младежите, дрехите са важни, но не могат да дарят щастие. Щастливи обаче ги е направил жестът, който са получили.