Майката на изхвърленото бебе в стрес, предполагаемият татко - ученик в елитна гимназия

Непълнолетните родители са били заедно по време на раждането - и най-вероятно не са били сами, коментираха от полицията

Предполагаемата майка на изхвърленото в Казанлък новородено е в силен стрес в болницата "Христо Стамболски". Това съобщи за БТА д-р Кети Манолова, директор на болницата. Тя уточни, че вчера е била в София и не се е срещала с родилката, но е разбрала, че е 15-годишна ученичка, която е настанена в болницата заедно с баба си.

Момичето е потърсило помощ заедно с нея вчера първо в частен кабинет.

Новороденото е било изхвърлено в кофа за смет, не повече от два часа след раждането, а момче с колело минути по-късно е потърсило помощ от продавачка в съседен магазин. Една от версиите, по които работи полицията е, че това е бил предполагаемият баща - ученик в 11 клас от елитна казанлъшка гимназия.

Непълнолетните родители са били заедно по време на раждането - и най-вероятно не са били сами, коментираха от полицията.

За действията си, според Наказателния Кодекс и Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, те подлежат на принудителни възпитателни мерки.

В понеделник новороденото момченце, което социалните работници кръстиха Димитър, ще бъде изписано от болницата. Най-вероятното  ще бъде настанено в приемно семейство, не от община Казанлък,  съобщиха от отдел "Закрила на детето" в Казанлък.

В дома, в който ще живее след понеделник Димитър, семейството има и друго приемно дете.

След 6 месеца Димитър ще бъде вписан и в регистъра за осиновявания, ако има отказ от биологичните му родители, които са непълнолетни.
Източник: БТА