Най-кръвожадните жени в историята

 

Рускинята Дара (1730–1801) е влязла в историята като жесток садист и убиец. Тя е измъчвала буквално до смърт своите крепостни селяни. Едно от любимите й занимания били кървавите гаври с жени и момичета. Даря била осъдена на смърт, но наказанието било отменено и тя прекарала остатъка от живота си в подземията на Ивановския манастир.


Мария (1516–155) е била дъщеря на английския крал Хенри VIII. Известна е с това, че се е опитала да върне Англия в лоното на римокатолическата църква, а баща й е бил този, който е извел държавата от влиянието на папата. Завръщането към католицизма протекло с брутални мъчения и издевателства над хората. Коктейлът „Блъди Мери“ е кръстен именно на Кралица Мария I.


Изабела Кастилска (1451–1504)

Зад обединението на испанската държава седят Изабела и съпругът и Фердинанд Арагонски. Техният брак съединил Кастилия и Арагон в едно кралство – Испания.

Като фанатизирана католичка Изабела организирала религиозни чистки, по време на които е пролята много кръв. Тя назначила Томас де Торквемада за пръв велик инквизитор и така стартирала добре известната ни испанска инквизиция, по време на която много хора намерили смъртта си в страшни мъки. По нейна заповед са били избити и много евреи – около 200 000 души. Тези, които били пощадени, били принудени да приемат християнството.

Бел Ханес (1859–1931) била американска от норвежки произход и е една от най-известните жени убийци в САЩ. Тя погубила децата си, двамата си съпрузи, любовниците и ухажорите си. Всичко това било с цел да прибере парите от застраховките им. За няколко десетилетия жертвите и достигнали 30 човека.

Мери Ан Котън (1832–18)

Тази дама действала по системата на Бел Ханес и погубила цялото си семейство – съпрузите, децата и майка си. Полицията започнала да подозира нещо, когато всички около Мери започнали да измират, и то по един и същи начин – след стомашни спазми. Причината за това била, че убийцата ги тровела с арсен.

Мери е осъдена на смърт чрез обесване. Палачът ,извършващ екзекуцията, „забравил“ да ритне табуретката под краката на осъдената и тя умряла изключително бавно от задушаване.

Илзе Кох (1906–1967)

Илзе била съпруга на коменданта на един от концлагерите, а прякорът й бил „Бухенвалдската вещица“. За нея било любимо занимание да пребива затворниците с камшик и изобщо да се гаври по всякакви начини с тях. След ареста й се оказало, че тя има още едно извратено хоби – колекционирала татуирани човешки кожи и консервирани вътрешности. Самоубива се в килията си през 1967 година.

Ирма Грезе (1932–1945)

Ирма е известна като една от най-жестоките жени – надзирателки в женските концентрационни лагери на хитлерова Германия. Прякорите й били „Красивият звяр“ и „Хиената от Аушвиц“. За нея също било огромно удоволствие да се гаври със затворничките или да стреля по която и падне. Имала кучета, които държала винаги гладни, за да може да ги нахрани с някоя концлагеристка. Била доста дейна и в подбирането на хората за газовите камери. След края на войната е осъдена на смърт и обесена.