Бедствено положение в три общини след потопа във Видинско

В Ружинци - Бело поле, Гюгрич и Дражници няма питейна вода

В три населени места от община Ружинци - Бело поле, Гюгрич и Дражиници няма питейна вода заради прекъснати водопроводи след наводненията. Това съобщи на заседание на Областния кризисен щаб Георги Владов, управител на "Водоснабдяване и канализация" (ВиК) във Видин.

Утре екипи на ВиК ще възстановят водоподаването в тези населени места. В заседанието на Кризисния щаб участва и председателят на Народното събрание Михаил Миков. Той помоли представителите на всички служби, които са ангажирани с наводненията да отидат на място.

"Това е изпитание за държавата и затова изисква малко повече напрежение от всички. Утре в региона пристига зам.-социалния министър заедно с двамата заместници на Агенциите по заетост и социалното подпомагане и на място ще подпомагат хората. Разговарял съм и с военния министър и при необходимост ще бъде осигурена и по-тежка техника, за да може коритата на реките да бъдат изчистени", съобщи Миков, цитиран от БТА.

Изключително тежко остава положението в три общини от област Видин - Чупрене, Ружинци и Брегово, съобщи зам.-областният управител на Видин Николай Тодоров, който ръководи заседанието на Кризисния щаб. В две от тях е обявено бедствено положение, очаква се утре нивото на река Тимок при Брегово да достигне най-високите си стойности от последните дни.