Стоян Александров: От КТБ са изнесени над 90 млн. евро

Цветан Василев наредил да бъдат върнати, но засега местонахождението име неизвестно

„Цветан Василев е във Виена, не се връща тук, понеже се страхува за живота си – може да му бият една инжекция в ареста, ще получи инфаркт и край”, каза топфинансистът Стоян Александров пред Нова телевизия. Той призна, че е разговарял по телефона с Мария Димова, главен счетоводител на КТБ, която е под домашен арест. Тя споделила с него, че от банката наистина са изнесени пари, предимно на фирми – над 90 млн. евро плюс по-малка сума в левове и долари. Купюрите били от „най-високите”, обясни той. Но неса транспортирани в чували. Цветан Василев наредил парите да бъдат върнати в банката. Но засега местонахождението им е неизвестно. Александров изчислил, че няколко куфарчета са напълно достатъчни за банкнотите.

„Около 4 млрд. лв са гарантираните влогове в КТБ, а във Фонда за гарантиране на депозитите има около 2 млн. лв., т.е. държавата трябва да покрие разликата”, категоричен е той.

Александров смята, че по всяка вероятност Цветан Василев е поддържал връзки с родни политици от всички цветове и ги е финансирал.