​Отмъщението на Блатото

Левият и десният елит, които ненавиждат президента Тръмп, ще се борят ожесточено против него с всички незаконни средства

Огнян Даскарев

Тръмп обеща да пресуши Блатото на Вашингтон, т.е. Блатото на левия и десния елит, които от години правят каквото искат с американците. Отговорът на Блатото беше силен

Снощи, на забележителната си, огнена пресконференция президентът Тръмп окончателно обяви война на предния пост на Блатото – големите, леви американски медии. След като изреди указите си, откакто е на власт, той каза нещо изумително, никога изказвано от американски президент. Пред десетки журналисти от големите медии, Тръмп невъзмутимо им заяви, че вече той ще информира американците за президентството си, защото медиите окончателно са злепоставени, заради лъжите и омразата, която разпръскват! Това е действително нечувано и журналистите отначало бяха зашеметени, после изпаднаха в амок и засипаха президента с всякакви въпроси.

Най-много бяха въпросите за предполагаемата връзка на Русия с бившия съветник по националната сигурност ген. Флин, както и за твърденията на медиите, че хора от кампанията на Тръмп са били във връзка с руснаците преди изборите през ноември м.г. Тръмп категорично отхвърли всички обвинения, за които няма, естествено, никакви доказателства. /Преди това, Тръмп чрез говорителя си, ясно заяви, че Русия незаконно е окупирала Крим и трябва да го върне на Украйна. Това е на вниманието на „десните"/. Тук, от името на 

СНН, може би най-злостният враг на Тръмп,

беше зададен дълбокомисленият въпрос как е възможно изтеклата информация да е истинска, а новините основани на това, да са лъжливи? Тръмп отговори, че разликата е в начина на представяне на изтеклата информация, но не беше убедителен. Поради това СНН от часове упорито задават този въпрос, като сигурно мислят, че са много умни. Лесният отговор: незаконно изтеклата информация е истинска, но СНН и другите медии нарочно изкривяват, изопачават и фалшифицират информацията, и така те произвеждат лъжливите новини. (fake news).

Медиите се хванаха и за техническа грешка на Тръмп, който каза, че е спечелил изборите с най-много гласове в Избирателния колеж, след Рейгън. Това не е вярно, очевидно сътрудниците му са му дали подвеждаща информация, за което бих ги наказал, ако бях на негово място. Но журналистите се хвърлиха като гладни вълци върху тази мизерна плячка. Друга неточност на Тръмп беше твърдението му, че забраната за имиграция от няколко ислямски страни, е била приложена гладко и без трудности. Всъщност, в началото в САЩ не бяха допускани и притежатели на зелени карти, което беше грешка, но бързо поправена. После Указът за имиграцията беше погрешно отменен от съда.

И този постен кокал беше захапан яростно от големите медии!

Всички други възражения на големите медии против Тръмп на пресконференцията бяха несериозни и кухи.

Осем години левите медии безсрамно се подмазваха на Обама, безсрамно му осигуриха спокойствие, без да му зададат, общо взето, нито един неудобен и неприятен въпрос. Осем години непочтените, леви медии, с малки изключения, миличко питаха Обама за всичко друго, но не и за най-важните проблеми на американците.

Е, сега, както се казва, всички те си намериха майстора!

Подробно беше разяснено уволнението на М. Флин – той е бил напълно в правото си да говори с руския посланик преди Тръмп да встъпи в длъжност, защото това е част от трудовата му характеристика, т.е. това му е работата. В разговора с посланика нито за миг не се е говорило за отмяна на санкциите против Русия – лъжливото твърдение на медиите, които впрочем не представиха пълен запис на разговора, очевидно, за да не навредят на източниците си. /За това после/. Флин бил уволнен, защото не казал на вицепрезидента за този разговор, и така го поставил в неудобно положение, тъй като Майк Пенс по-рано категорично отрече, че генералът е говорил с посланика. /Невежите обвиняващи М. Флин в руски симпатии не знаят, че той е автор на книгата Fields of Fight (2016), в която той излага идеите си за разгром на световния ислямски терор и пише: „срещу нас има съюз от Северна Корея, Китай, Русия, Иран, Сирия, Куба, Боливия, Венецуела и Никарагуа, които искат да ни унищожат". Достойният ген. Флин беше шеф на отдела за разузнаване на Joint Special Operations Command, в Ирак. Именно Флин и хората му разкриха и унищожиха хиляди ислямски терористи в Ирак, включително и архитерориста Заркави в 2006.

Но най-съществената част от пресконференцията беше огромният проблем с незаконното изтичане на информация, явно от разузнавателните служби, вкл.ЦРУ. /Сегашният директор на ЦРУ, Майк Помпео, най-вероятно няма нищо общо/. Там са се окопали хора на Обама, които мразят М. Флин. През 2014 той беше уволнен от Обама от поста директор на Военната разузнавателна агенция (DIA), по предложение на бившия директор на 17-те разузнавателни служби Джеймс Клапър и Джон Бренън, бивш шеф на ЦРУ. Тръмп каза, че е възложил на Министерството на правосъдието да разследва изтичането на информация.

Всъщност това е

голямата новина, 

и това е отговорът на Блатото, срещу което е застанал президентът!

Забавлявам се от безсилната ярост на СНН и левите им анализатори. Те, с мрачни, угрижени лица печално нареждат, че нестабилността и „хаосът" в Белия дом и страната, предсказват нечувани злощастия за Америка.

Но инвеститорите са най-истинският показател за политическа, икономическа и финансова стабилност в Свободния свят. За времето от 08.11.2016, т.е. от избирането на Тръмп за президент на САЩ до днес, най-важните борсови показатели, Dow Jones и Nasdaq всеки ден стигаха нови върхове, и се увеличиха съответно с 13% и 12%.

Без коментар, освен: това е поредната лъжлива новина на СНН.

На всеки непредубеден беше ясно, че левият и десният елит, които ненавиждат президента Тръмп, ще се борят ожесточено против него с всички незаконни средства.

Президентът, обаче, вече е дълбоко нагазил в Блатото и за него няма избор, няма връщане – или ще го пресуши, или ще се удави в него.