​Престрелките в Донбас се разрастват

200 миньори са блокирани в Донбас след артилерийски обстрел

Артилерийски обстрел от украинска страна е прекъснал електричеството в шахата в Донецк и под земята са блокирани около 200 миньори.

Това съобщи ТАСС, позовавайки се на оперативното командване на т. нар. Донецка народна република (ДНР). Украинските медии, цитирани от БНР, също предават за разрастване на престрелките в Донбас.

„В резултат на попадение на снаряд в района на шахта „Засядко” е повредена подстанция, под земята остават около 200 миньори” е съобщил представител на ДНР.

Оперативното командване отчита изостряне на обстановката покрай линията на съприкосновение. Рязко е нараснал броят на обстрелите, много са разрушенията, има жертви и пострадали. Украински сили са атакували републиката, използвайки минохвъргачки и танкове.

От своя страна щабът на правителствените сили обвинява сепаратистите, че са обстреляли с тежка артилерия редица райони по линията на съприкосновение. А околностите на Авдеевка били поразени с реактивни системи за залпов огън. Съобщава се за трима загинали и 20 ранени войници.

Сепаратистите от Донецк бяха обявили, че украинските сили са дали близо 80 убити през последните два дни, прераде БНР.