Тръмп се отказва да разследва Клинтън

Новият американски президент се закани, че ще преследва бившата си опонентка за използването на частен сървър за електронната си поща

Новият американски президент Доналд Тръмп се отказа да преследва в съда Хилъри Клинтън за използването на частен сървър за електронната си поща, както и за дейността на семейната ѝ фондация. Това съобщи телевизионният канал MSNBC в репортаж, който не бе оспорван от Келиан Конуей, една от най-приближените до новоизбрания държавен глава съветнички.

Скандиранията Lock her up! (Тикнете я зад решетките) бяха станали неизменна част от митингите на Тръмп. За мнозина негови симпатизанти тя бе олицетворение на "корумпирания Вашингтон" и статуквото, което милиардерът обещава да разбие, включително с назначаването на специален прокурор за Клинтън.

"Хилъри Клинтън все още трябва да осъзнае, че мнозинството американци не я смятат за честен човек, на когото да се доверят, но ако Доналд Тръмп може да ѝ помогне да се излекува (от загубата), вероятно това е нещо добро", каза Конуей в предаването Morning Joe.

Конгресът във Вашингтон може да проведе собствено разследване без са се съобразява с президента Тръмп. Джейсън Чафец, републиканският ръководител на влиятелната Комисия за надзор и реформиране на управлението, обещава да продължи с разследване за това как Клинтън е използвала частна поща, докато бе държавен секретар на САЩ.