Страстен покерджия от Девон планирал атентата в Лондонското метро

Деймън Смит бил и първокурсник в престижния London Metropolitan University

19-годишният младеж, планирал бомбен атентат в метрото, е бил студент в първи курс на престижния London Metropolitan University, разкрива ексклузивно Evening Standard. Деймън Смит се е преместил в британската столица от Девон през лятото, за да започне обучението си, предаде Блиц.

Неговата майка, Антонита, също се е преместила при него малко по-късно, защото се е страхувала, че няма да може да живее сам, съобщи Новини Лондон.

"Можем да потвърдим, че Деймън Смит действително се е записал в този университет като нов студент преди три седмици", заяви говорител на полицията в Лондон пред британската медия. От университета обаче отказват коментар по случая.

Разследващите не подозират, че Смит е имал съучастник, когато е планирал осуетения опит за атентат в метрото. В жилището му са открити други вещества, използвани за създаване на взривни устройства, които са доказали вината му.

Съседите описват Деймън като самотно момче, което е било известно с покер игрите, от които е печелило значителни суми.

19-годишният студент беше арестуван в петък, малко след като на станция North Greenwich беше открито съмнително устройство, което впоследствие беше унищожено чрез контролирана експлозия. Разследващите смятат, че Деймън е планирал по-мащабна атака, затова продължават разпитите.