Кобзон се "предаде": Не се справяме, Крим е финансово бреме за Русия

Без пари се превръща в територия на алкохолизъм и наркомания

"Крим е тежест за Руската федерация. Това е вековна руска територия, но ние я финансираме от нашия оскъден руски бюджет. Тя засяга сектори като здравеопазване, образование, култура и други важни области". Това заяви пред репортери зам.-председателят на "Държавната дума" певецът Йосиф Кобзон. По думите му поради липсата на средства в областта на културата са широко разпространени алкохолизмът, наркоманията и престъпността.

"Бюджетът на Забайкалието е направо нищожен и на новоизбраната губернаторка Наталия Жданова й предстои да се изправи пред огромни проблеми. Тя трябва да плати пенсиите и заплатите. Ако се справи с оскъдния бюджет - добре, но ако не, ще търсим друг губернатор", коментира Кобзон и дори, че е готов да освободи депутатското си място. 

"Стар съм вече, а Чита е много далечен район. Трябва нещата да се поемат от младите. За съжаление в Думата не можа да влезе Мария Кожевникова. В предишния мандат тя свърши много работа, а и стана майка на две момчета и създаде благотворителна фондация. Сам Бог иска такива хора да работят. И може да прехвърля на нея моя мандат", каза още Кобзон.