Путин изрита 8 генерали от МВР

Направил е и редица назначения във вътрешното министерство и други ведомства.

Президентът на Русия Владимир Путин издаде указ за освобождаването от длъжност на 8 генерали от Следствения комитет (СК) и МВР, съобщиха руските медии. Може направо да се каже, че ги е изритал от ведомството.

 Според указа, публикуван на официалния интернет портал за правна информация, сред уволнените са зам.-ръководителят на Главното управление по контрол в сферата на противодействие с корупцията в СК и първият заместник-ръководител на Главно управление по осигуряване на дейността. Другите генерали са от структури в рамките на МВР, като сред тях са и зам.-ръководител на вътрешното министерство, а също и шефове на МВР в редица региони като Красноярския край, Тамбовска област и др. “Взгляд" подчертава, че Путин е направил и редица назначения във вътрешното министерство и други ведомства. Александър Аксьонов става зам.-началник на Главното управление по въпросите на миграцията във вътрешното министерство.

Руският президент се е обрекъл на скромен живот до края на дните си заради своята известност. Това заяви междувременно директорът на държавната банка ВТБ Андрей Костин в интервю за в. “Файненшъл таймс”.