Зетят на Путин забогатял с $ 1,1 милиарда за половин година

Семейството на основателя на индустриалната и енергийна група БИН Михаил Гуцериев оглави рейтинга на най-богатите семейни кланове

Семейството на основателя на индустриалната и енергийна група БИН Михаил Гуцериев оглави рейтинга на най-богатите семейни кланове в Русия за 2016 година.

Неговото състояние се оценява на 9,8 млрд долара, показва класацията на „Форбс“.

За първи път в списъка на най-богатите кланове според списанието попадна семейство Шамалови, чийто глава се смята за един от най-близките приятели на Владимир Путин. 

В новата класация то се нарежда на четвърто място.
Общото състояние на фамилията на Николай Шамалов, която е съсобственик на банката "Русия" се оценява на $ 2,4 милиарда долара. Изданието обяснява: "Николай Шамалов, като член на кооперация " Озеро "и приятел на Путин, през 2014 г. попада под санкциите на базата си състоянието си -. 10,2% от банката" Русия"
Най-малкият му син Кирил е женен за Катерина Tихонова, които Bloomberg и Reuters смятат за дъщеря на Владимир Путин .

Кирил притежава 21,3% от "Сибур", твърди справката на изданието.
Како обяснява писанието през последните шест месеца състоянието на Кирил Шамалов се е увеличило с $ 1,1 милиарда, стигайки размер на 2.3 милиарда долара.

Второ със състояние от 2,8 млрд долара е семейството на Аркадий Ротенберг, което е натрупала това състояние от поръчки на „Газпром".

В първата тройка влизат и братята Алексей и Дмитрий Ананиеви, собственици на компанията "Промсвязкапитал" – богатството им възлиза на 2,8 милиарда долара.