Тръмп обеща да гони само "лошите имигранти"

Той призна, че прогонването на толкова много хора ще бъде много трудно

Кандидатът на републиканската партия за президент Доналд Тръмп направи още една крачка назад от обещанието си да депортира милионите нелегални имигранти от Съединените щати, предаде Ройтерс. 

В интервю за "Фокс Нюз" той призна, че прогонването на толкова много хора ще бъде много трудно и заяви, че ако бъде избран, ще работи с онези от чужденците, които спазват законите и са готови да платят данъците, дължими на държавата.

"Всеки е съгласен да се отървем от лошите. Когато обсъждам този въпрос с хората обаче, много от тях се обръщат към мен и ми казват: "Господин Тръмп, обичам Ви, но да хванеш някого, който е тук от 15-20 години, и да го пропъдиш заедно със семейството му – това е толкова трудно!“ Това е много, много трудна задача", каза той.

Ако президентските избори бяха днес, вероятността Тръмп да спечели е минимална, докато шансовете на демократа Хилари Клинтън са 95 процента, сочи актуално социологическо проучване на Ройтерс и Ипсос. 

При това положение републиканецът се мъчи да привлече повече умерени гласоподаватели, коментират информационните агенции.