"Ислямска държава" обявява война на християнските църкви

Великобритания е предупредила за възможна терористична атака

Джихадът тръгва на директен сблъсък с християнството. Фанатиците обвиняват всички църкви за „кръстоносните походи”, както ги наричат.

Английските тайни служби са получили информация, че терористични групи подготвят атентат в известна лондонска църква. Терористите разполагат и с подробни снимки на храм, който се намира в центъра на английската столица.

 Британският медии цитира експерти, според които "Ислямска държава" се опитва да пренесе в Европа тактики, използвани в Близкия изток срещу християните и други религиозни малцинства.

Великобритания вече е предупредила за възможна терористична атака и извършва специално наблюдение върху потенциално опасни обекти. Въпросната църква също е под засилена охрана, съобщава TN.cz, позовавайки се на британски медии.

Убийството на възрастния свещеник в Нормандия ще засили притесненията на папа Франциск за преследванията на християни и вероятно ще го затрудни да възпира консервативните гласове в църквата, Джихадисткото приложение за съобщения “Telegram“ публикува изображения, заплашващи с терористични атаки Лондон и Вашингтон, съобщава британският таблоид "Мирър".