Има трима задържани във връзка с престрелката във Флорида

Атаката идва шест седмици след нападението срещу гей бар в Орландо, при който загинаха 49 души

При престрелката в нощен клуб във Флорида загинаха двама души. Тежкият инцидент е станал в „Blue club“ във Форт Майърс в раните часове на деня. По думите на капитан Джим Малиган от полицията в града броят на ранените се е увеличил на между 15 и 17 човека, съобщиха от БНР.

"В местните болници продължават да лекуват ранени", каза Малиган. По-рано през деня беше съобщено, че е задържан един от заподозрените на пет пресечки от клуба, като при задържането му отново е имало стрелба. Към момента все още не е известен мотивът за стрелбата. Разследването на полицията продължава. Според очевидци стрелба е имало и на паркинга за посетители на заведението. При стрелбата са били уцелени и намиращи се наблизо превозни средства и частни домове, вследствие на което един човек е леко ранен.

Атаката идва шест седмици след нападението срещу гей бар в Орландо, при който загинаха 49 души. На 12 юни 29-годишният американец от афганистански произход Омар Матин откри стрелба в заведението „Пулс“. Според полицията Мартин е бил „под влиянието на екстремистка пропаганда“ и е споделял възгледите на терористичната групировка „Ислямска държава“.