Брат на Обама: Бих гласувал за Доналд Тръмп

Харесва ми, защото говори от сърце. Иска да направи Америка отново велика, каза Малик

Кандидатът за президент на Републиканската партия в САЩ Донал Тръмп се похвали в Twitter, че дори братът на президента Барак Обама е заявил, че би гласувал за него. И това не е измишльотина на милиардера.

Доведеният брат на президента на САЩ Барак Обама - кениецът Малик Обама заяви, че би гласувал за Доналд Тръмп на предстоящите президентски избори, пише в „Ню Йорк Поуст“.

"Харесва ми Доналд Тръмп, защото говори от сърце. Иска да направи Америка отново велика е прекрасен лозунг. Бих искал да се срещна с него", е заявил Малик.

Доналд Тръмп спомена в интервю за евентуално излизане на САЩ от Световната търговска организация (СТО), ако бъде избран за президент, предаде АФП.

"Ще предоговаряме или ще излезем" от СТО, отвърна той на въпрос на журналист от телевизия Ен Би Си, който предположи, че предложенията му за търговски преговори с Мексико няма да минат в институцията. "Тези търговски споразумения са бедствие. Световната търговска организация е бедствие", допълни Тръмп.

Милиардерът говори и по една от любимите си теми - връщането на работни места в САЩ. По-специално той обърна внимание на факта, че компаниите, чиято централа е в САЩ и които местят работните си места към Мексико, за да намалят производствените си разходи, ще трябва, ако стане президент, да плащат данък за продажба на продуктите си на американска територия. Ставката би могла да бъде от рода на "25%, 30%, 15%". "Не съм решил. Би могла да е различна според дружествата", добави Тръмп.