Освиркаха Доналд Тръмп в Шотландия

Тръмп е за първи път на посещение в чужбина, откакто си осигури необходимата подкрепа на вътрешнопартийните избори

Протестиращи срещу визитата в Шотландия на републиканския претендент за Белия дом Доналд Тръмп се събраха на хълм близо до едно от неговите голф игрища, развявайки мексикански знамена и гей флагове с цветовете на дъгата и лозунги "Тръмп обича омразата".

След като екипът на американския милиардер се опита да отпрати журналистите, жител на района заяви пред АФП: 

"Държа американските журналисти да видят какво се случва тук. Тези знамена са израз на солидарност с мексиканците. Ако той стане президент, следващата седмица Съединените щати ще се окажат във война, а в по-следващата - във фалит. Този човек е глупак".

На въпрос какво мисли за протестиращите, Тръмп ги сравни с съперниците му от началото на надпреварата за републиканската президентска номинация. 

"Но не е страшно, аз ги победих", добави той. 

Следващият въпрос към него бе дали съжалява, че европейските ръководители не го подкрепят, а някои дори критикуват позицията му към мюсюлманите. 

"Все ми е едно. Това не е важно. Ще ви кажа кой ме подкрепя - народът на Съединените щати и това е важно за мен", отвърна Тръмп.

След обявяването на резултата от референдума за членството на Великобритания в ЕС, той реагира с думите: 

"Мисля, че това е изключително. Това е фантастично". 

Франс прес напомня, че Тръмп е за първи път на посещение в чужбина, откакто си осигури необходимата подкрепа на вътрешнопартийните избори, за да бъде избран за кандидат за президент на конгреса на Републиканската партия в края на юли.