Д. Горчева: ЕП е абсолютно излишна институция

Той се превръща в една институция, която е банка – хранилище за паразити – на хора, които нищо не вършат, но получават заплати и привилегии.

" Ако за България ЕС е нещо добро, а и за всички комунистически държави, защото ги тегли на буксир, то за развитите държави с класическа демокрация, с много ниски нива на корупция и бюрокрация, ЕС е воденичен камък на шията. Брюксел концентрира твърде много власт. Той се опитва да направи една федерална държава, да премахне суверенитета на отделните държави, което е абсурдно. Ние знаем какво става с многонационалните държави, като Съветския съюз, Югославия, Чехословакия", коментира пред БНР .журналистът и публицист Даниела Горчева

"Това са хора, които не са избирани от никого, назначават се едни други и получават покварващо високи заплати спрямо отговорностите, които носят", смята Горчева. 

"Ако днес в Холандия се проведе референдум, аз съм почти сигурна, че резултатът ще е като във Великобритания. ЕС започна много разумно – като един митнически съюз за свободно придвижване на стоки, капитали, услуги и хора, но не в смисъл те да се настанят от други държави на постланата трапеза в развитите, а просто, че човек има право да живее и работи където поиска, но не да получава привилегии", каза още тя.

"ЕП е абсолютно излишна институция, той дублира националните парламенти. Той се превръща в една институция, която е банка – хранилище за паразити – на хора, които нищо не вършат, но получават заплати и привилегии. ЕК пък трябва да е консултативен съвет към държавите от световно доказани експерти. ЕС трябва да се върне към първоначалния си вариант – свободен митнически съюз", убедена е Горчева.