Роден в Шумен полицай е сред загиналите при вчерашния кървав атентат в Истанбул

Джихан Кадир Карагьозлю е син на преселник от България, който е известен бизнесмен и бивш народен представител в турския Меджлис

Полицай, родом от Шумен, е загинал при вчерашния кървав атентат в района Везнеджилер в центъра на Истанбул, съобщава "Марица". Това е Джихан Кадир Карагьозлю. Джихан е по-малкият син на Зеки Карагьозлю, също преселник от България, който е известен бизнесмен и бивш народен представител в турския Меджлис.

Загиналият Джихан се е оженил преди 9 месеца и живеел в истабулският квартал Зейтинбурну. По данни от неговия фейсбук профил, през 2006 той е завършил гимазия в Бакъркьой. След това през 2012 е завършил Черноморският технически унирерситет в Трабзон. През 2014 година се е дипломирал от полицейската школа в Карабюк. След това учи съвремена турска история в престижият Истанбулски университет, като е трябвало да се дипломира догодина. Работил е като стажат към статистическият институт към президенството на Турция. 

Погребението на загиналите полицаи ще е утре в Истабул, на гробището за военни герой Едирнекаръ, а преди това ще има молитва в джамията Фатих.