Сблъсъци с полицията на митинг на Доналд Тръмп

​Протести и сблъсъци с полицията по време на предизборен митинг на Доналд Тръмп в щата Ню Мексико.

Речта на милиардера пред негови привърженици беше прекъсната няколко пъти от демонстранти. Тръмп вече е единственият кандидат за номинацията на Републиканската партия за президентските избори през ноември.

Запалени предмети, бутилки и камъни срещу полицията. Сълзотворен газ и димни гранати срещу демонстрантите. Сблъсък пред конгресния център в Албакърки, Ню Мексико.

Напрежението се покачваше докато вътре в залата Доналд Тръмп произнасяше реч, а отвън негови привърженици и противници първо си разменяха обиди, а после се замеряха с каквото имат подръка. "Тръмп е фашист" и "Аз съм роден свободен, аз съм американски гражданин!" - скандираше множеството от около 600 протестиращи. Развяваха се и мексикански знамена. Ню Мексико е щатът с най-многобройно испаноезично население, голяма част от жителите му не приемат коментарите на Тръмп срещу нелегалните имигранти и особено идеята да построи стена по границата с Мексико.

Протестите по време на негови митинги не са прецедент. През март той отмени проява в Чикаго заради сблъсъци между негови симпатизанти и противници.