​Топ-водещ, близък до Путин, фабрикува лъжи по френска медия

Дмитрий Киселев не просто заобикаля тема за евроскептицизма, но изопачава думите на своите герои

Развлекателната програма Le Petit Journal на френския Canal+ посветила част от времето на предаване на Дмитрий Кисельов „Вести неделя“ по канал „Россия 1“, на тема - евроскептиците във Франция. Програмата излиза в неделя, 15 май, като на руски тя била преведена като Русская служба RFI.

Още в ананса на предаването Дмитрий Кисельов, известен още със своята приближеност до руския президент Владимир Путин, обявява и темата на своя материал – евроскептиците във Франция. Водещия на Le Petit Journal не еднократно отбелязва, че заявената тема сама по себе си е критика към политиката на Европейския съюз във Франция.

След това в програмата се излъчват отделни сюжети от «Вестей недели», които започват с кадри от масови протести срещу социалната реформа във Франция. Манифестациите завършват с масови погроми и сблъсъци с полицията.

Сюжетът продължава с разговор за мигрантите и за това, как французите се страхуват от тях и не желаят да ги пуснат в страната. А след това някакъв френски политик прокламира, че затова е необходимо да си взаимодействат Франция и Русия. Водещият на Le Petit Journal сега отбелязва, че нито веднъж в показания репортаж не се повдига тема за евроскептицизма.

Най-парадоксалното обаче е, че когато репортерите на Le Petit Journal открили героите от предаването «Вестей недели» и ги попитали действително ли казват това, което е озвучено в материал, те обяснили, че просто думите им са много лошо преведени, а отделни цитати дори били напълно изопачени.

През януари „Първи канал“ разказа за изнасилено емигрантско момиче на 13 години от руско семейство, което живее в Германия. След този разказ полицията започва разследване. В последствие се оказва, че същата девойка съчинила този сюжет, след като една нощ избягала от родителите си, за да отиде при своя възлюбен. 

източник: toross.blog.bg