С провокативно видео зарибяват младежи за китайската армия

То е направен на фона на рап парче, в което се пее: Просто чакам да убивам, убивам, убивам

Китайската армия опитва да привлече младото поколение в редиците си с ефектно ново видео, показващо самолетоносачи, танкове и военни от специалните части на фона на надъхваща рап песен, предаде Асошиейтед прес.

Изглежда видеото е предназначено да привлече вниманието на родените след 2000 г., защото е направено по модела на игрите от типа "стрелец в първо лице" като "Кол ъв дюти" и тече на фона на песен, в която се пее "просто чакам да ми заповядат да убивам, убивам, убивам".

Клипът се появява в момент, в който Китайската народноосвободителна армия е на път да бъде намалена по численост в опит за увеличаване на боеспособността й.

Планът на властите е да бъдат съкратени 300 000 души, като едновременно с това военноморските сили, ракетният корпус и военновъздушните сили получат повече внимание и финансиране, пише БТА.

Видеото представя китайската армия като високотехнологична и могъща сила, като голямо внимание се обръща на единствения китайски самолетоносач "Ляонин", на последното поколение танкове, бойни самолети, щурмови хеликоптери и балистични ракети.