​Откъде руски депутат знаел преди всички, че в Брюксел има терористични атаки?

Защо никой не обърна внимание на часа, в който председателя на Комисията по външни работи на Думата Алексей Пушков, коментира атентатите в Брюксел, пита журналистът Андрей Шипилов

В последните дни в Русия и световните медии се коментира злорадата реакция на председателя на Комисията по външна политика на руската Дума Алексей Пушков по повод терористичните атаки в Брюксел.

В профила си в Twetter депутатът вместо съчувствие, изразява злорадството си, че докато "генералният секретар на НАТО Столтенберг воюва с мнимата руска заплаха, а под носа му взривяват хора".

"Но, защо никой не обърна внимание на датата и часа, в който е публикувано съобщението", пита руският журналист Андрей Шипилов.

"Съобщението е публикувано в 10:15 московско време, тоест, в 8:15 в Брюксел. А това дава богата храна за догадки и инсинуации", пише Шипилов.

Първите взривове са били в 8 часа местно време, първото съобщение се появява в 8 часа и 7 минути централно европейско време, тоест 10:07 московско. При това, до този момент дори не се говори за терористични атаки, а за чисто "техническа" информация за събитието.

Световните информационни агенции разпространяват новината след още десет минути. В Русия първата информация за взривовете е на РИА Новости, която изпреварва всички останали с твърдението, че става дума именно за терористични атаки.

"А, Вие, другарю Пушков, откъде знаехте какво точно се е случило в Брюксел", пита Шипилов.