Лондон готов да атакува с ядрено оръжие "Ислямска държава"

Британски подводници с ядрени бойни глави на борда ще бъдат готови да атакуват терористите от „Ислямска държава”, в случай, че те успеят да се сдобият с оръжие за масово поразяване. Това съобщава Express, позовавайки се на контраадмирала от военноморските сили на Обединението кралство Джон Уил.Според британския военен джихадистите трябва да бъдат спрени и не трябва да се допусне възможността да извършат атентати във Великобритания. Поради тази причина се допуска използването на балистични ракетни системи „Тридент”.

Към момента британският флот разполага с четири подводници „Венгард” с балистични ракети на борда. По думите на Джон Уил, ракетите „Тридент” могат да бъдат използвани в случаи на удари на коалиция по позиции на бандитите. 

„Спирането на джихадистите не се получава, затова не трябва да допуснем те да получат материали за създаването на мръсни бомби", коментира генералът. 

Припомняме, че на 3 декември миналата година авиацията на британските военновъздушни сили нанесе първи удари по позиции на групировката в Сирия. Преди това въздушните удари бяха одобрени от парламента на страната.