Руското външно министерство: САЩ знаят кой е танцувал край убития пилот

От руското външно министерство настояват Анкара да даде обяснения и да изрази позицията си относно действията на терористите, които се бяха скупчили върху тялото на руския пилот

"Във Вашингтон много добре знаят кой е разстрелял спускащия се с парашут пилот на Су-24. Москва се надява да получи тези данни", заявиха от руското външно министерство.

"Искам да обърна вниманието на Държавния департамент на това, че в социалните мрежи има всичките данни на тези хора, както и техните снимки, които от земята са разстрелвали руския пилот. Освен това, имаме всичките основания да предполагаме, че САЩ разполагат сточната информация кои са тези хора", заяви говорителката на руското МВнР Мария Захарова. 

По думите на Захарова, Русия очаква от Държавния департамент изявление "кой все пак е танцувал около тялото на руския пилот", съобщава ТАСС. 

Захарова изрази възмущението си от "дивите" коментари на Държавния департамент относно разстрела на катапултиралия се пилот. 

Коментирайки инцидента със Су-24, говорителят на Държавния департамент Марк Тонер заяви, че терористите, разстреляли във въздуха пилота, "имат право да се защитават". 

От руското външно министерство настояват Анкара да даде обяснения и да изрази позицията си относно действията на терористите, които се бяха скупчили върху тялото на руския пилот. 

"Чакаме изявление от турската страна: или да потвърдят, че това са хора, които те защитават. Тогава ние ще видим кой е това и какви са тези умерена опозиция и така наречените защитници на демокрацията. Или кажете, че нямате никаква връзка с тях и изразете своето отношение към действията им", каза още Захарова.