Путин обвини Турция, че купуват от ИД нефт, наркотици, хора и културни ценности

Някои държави печелят като търговски партньори на Ислямска държава. Тези страни не само са прикривали и прикриват дейността на джихадистите, но и реализират приходи от милиарди долари, заяви руският президент

"Имаме чувството, че нашите отношения с Турция отиват към задънена улица", каза Владимир Путин, предаде РИА Новости. 

Руският президент подчерта, че страната му съжалява за влошените отношения с Анкара, но обвини властите в държавата в съзнателни действия в тази насока.

Той определи свалянето на руския Су-24 като нарушение на международните правни норми.

"Това е удар в гърба, нанесен от страна, която я смятахме за приятел...Досега ние не сме получили извинения за нашия самолет... Ние искаме виновните за инцидента да бъдат наказани по най-строг начин", категоричен бе държавният глава.

"Някои държави печелят като търговски партньори на Ислямска държава. Тези страни не само са прикривали и прикриват дейността на джихадистите, но и реализират приходи от милиарди долари, като купуват от ИД нефт, наркотици, хора и културни ценности", отправи обвинения към Турция Путин. 

"Ние също разчитаме да бъде създадена международна коалиция за борба срещу тероризма, която да бъде единна и да подкрепя нашите усилия", допълни той. 

"Ние ще продължим усилията за постигане на споразумение по отношение на Сирия", категоричен бе Путин.