Н. Нейнски: Няма подразделения на ИД в района на свалянето на руския самолет

Рискът за България е от гледна точка на ескалация на напрежението между двете държави, както и евентуална бежанска вълна, коментира посланик Нейнски

"Напомням, че нарушаването на въздушното пространство на Турция и НАТО от руска страна се случва вече няколко пъти. Руският външен министър вече е бил предупреден няколко пъти, че ще се предприемат мерки. В района на свалянето на руския самолет няма подразделения на ИД", заяви посланикът ни в Турция Надежда Нейнски пред бТВ.

"Информацията, която предостави Турция в НАТО беше т.нар. радарна карта. Счита се, че доказателствата, които са били предоставени на извънредната среща на НАТО са категорични за нарушаване на въздушното й пространство. Всъщност ударите, които се нанасят в този район са срещу умерената опозиция", уточни Нейнски.

"Този акт няма да повлияе добре на руско-турските отношения. Дори срещата на Сергей Лавров беше отменена. Рискът за България е от гледна точка на ескалация на напрежението между двете държави, както и евентуална бежанска вълна",  коментира посланик Нейнски.