По модела на Саакашвили уволниха всички милиционери в Одеска област

Всички бивши милиционери ще бъдат назначени на постоянна работа в полицията едва, след като преминат преатестация

Всички служители на милицията в Одеска област са били уволнени, заради съкращаване на щата и в навечерието на влизането в сила на Закона за националната полиция. 

Тези милиционери, които искат да постъпят в Националната полиция, са написали заявления за постъпване на служба. Засега те ще заемат само длъжността "временно изпълняващи". 

"Искам да уточня, че служителите са временно назначени на длъжностите, предвидени от щатното разписание. Подчертавам, че всички бивши милиционери ще бъдат назначени на постоянна работа в полицията едва, след като преминат преатестация", заяви ръководителят на МВР-Одеса Георгий Лорткипанидзе на страницата си във Фейсбук.

Законът за националната полиция влезе в сила на 7 ноември т.г.

Губернатор на Одеска област е бившият грузински президент Михаил Саакашвили, който проведе радикална реформа в страната като уволни 40 хил. полицаи, за да се справи с проблемите на корупцията и престъпността.

Для всех нас начался совершенно новый период, связанный с тем, что вчера, 6 ноября, все без исключения сотрудники милици...

Posted by Giorgi Lortkipanidze on 7 ноября 2015 г.

Напомним, 7 октября вступил в силу закон о Национальной полиции. 4 ноября главой Национальной полиции Украины была назначена Хатия Деканоидзе, а первый главный киевский полицейский и начальник департамента патрульной службы МВД Александр Фацевич назначен заместителем главы Национальной полиции - главой патрульной полиции Украины.

Читайте также: Именем закона. В Украине официально стартует национальная полиция

Подписывайтесь на аккаунт ЛІГА.net в Twitter и Facebook: в одной ленте - все, что стоит знать о политике, экономике, бизнесе и финансах.

ЛIГ