След година и половина откриха мистериозно изчезналия самолет край Филипините?

В машината са открити скелети и малайзкото знаме

Останки от самолет с множество скелети и знаме на Малайзия бяха намерени във Филипините, съобщи в. “Дейли мейл”. Откритието предизвика спекулации, че това е полет MH370 на малайзийските авиолинии, който изчезна на 8 март 2014 година с 239 пътници на борда.

Местната полиция потвърди, че са получили съобщение за откриването на отломки в гъстата джунгла на остров Сугбай. На необикновената надходка се натъкнали ловци на птици. Когато влезли в останките от машината, те видели човешки кости и скелет на пилотското място. Намерен е и малайзийски флаг с размери около 180 на 90 см.

В началото на август на остров Реюнион в Индийския океан бе намерено парче от крило, за което експертите доказаха, че е на изчезналия малайзийски самолет. От необитаемия остров във Филипините до Реюнион обаче разстоянието е твърде голямо и едва ли става дума за един и същи самолет, смятат експерти. Не се изключва и версията крилото да се е счупило по-рано . За да падне на Филипините обаче, MH370 трябва да е променил курса си от североизток на изток. Неочаквана авария или отвличане на самолета може да е довело до отклоняване от курса му.