Дават 3 милиона евро за главата на Башар Асад и "изтриването му от историята"

Джихадисткият лидер Абу Мохамад ал Голани каза, че ще плати парите дори на човек от семейството на Асад

Лидерът на сирийския клон на "Ал Кайда" дава три милиона евро за главата на сирийския президент Башар Асад и два милиона за тази на лидера на ливанската шиитска милиция Хизбула, съобщи Франс прес.

Абу Мохамад ал Голани заяви в разпространен снощи аудиозапис, че ще плати "три милиона евро на този, който убие Башар Асад и да го изличи от историята.

"Колко още време ще се лее мюсюлманска кръв заради човек, който е влюбен във властта? Колко време трябва да чакат мюсюлманите да си върнат правата?", заяви лидерът на групировката "Джебхат ан нусра" ("Фронт на победата").

Джихадисткият лидер каза, че ще плати парите дори на човек от семейството на Асад и ще предостави закрила за него и близките му.

Голани обеща два милиона евро на всеки, който убие лидера на Хизбула Хасан Насрала "дори ако е член на собственото му семейство или шиит" като него.

Хизбула изпрати няколко хиляди бойци в Сирия в подкрепа на режима на Асад на няколко фронта във войната, която отне живота на над 240 000 души от март 2011 г., пише БТА.