Протест в Дрезден: Меркел в Сибир, Путин в Берлин

Сърдечната политика на Меркел спрямо бежанците превърна Германия в гигантски лагер в джунглата, заявяват гневни немци

"Меркел в Сибир, Путин в Берлин", крещяха гневни немци в Дрезден, в знак на несъгласие с политиката на канцлера към бежанците.

Десетки хиляди участваха в протестен митинг в Дрезден, организиран от немската антиислямска организация ПЕГИДА. Ораторите не се страхуваха да обявят, че Ангела Меркел е "най-опасната жена в Европа". Водачката на ПЕГИДА Татяна Фестерлинг настоя Меркел да подаде оставка, тъй като вижда в нея основен виновник за бежанската криза в Германия и в Европа като цяло.

"Сърдечната политика на Меркел спрямо бежанците превърна Германия в гигантски лагер в джунглата. Меркел е абсолютно безотговорна. Това е най-опасната жена в Европа. Тя нарочно отказва да защити границите на Германия", заяви пред 25-хилядното множество 51-годишната Фестерлинг.

На изборите за кмет на Дрезден през лятото се класира на 4-то място, набирайки 10% от гласовете, припомня БГНЕС. Участник на митинга в Дрезден носеше импровизирана бесилка, на която имаше две табелки: "Резервирано за Ангела Меркел" и "Резервирано за Зигмар Габриел" (вицеканцлерът на Германия). По време на акцията бяха издигнати и сепаратистки лозунги за отделянето на провинция Саксония от Германия по примера на Каталуня, която иска да се отдели от Испания.

По време на демонстрацията съоснователят на ПЕГИДА Лутц Бахман отхвърли решението на германското правителство да приеме над 500 000 бежанци в страната.

Участниците в протестната акция призоваха бежанците да бъдат експулсирани от Германия.