Убиецът, който застреля двама американски журналисти в ефир, е починал

Смъртта на Вестър Фланегън е била констатирана в болницата след самоубийство

Убиецът на двамата телевизионни журналисти в американския щат Вирджиния бе обявен за мъртъв, съобщава Ройтерс, позовавайки се на информация от в. „Вашингтон пост”.

Смъртта на Вестър Фланегън е била констатирана в болницата, където той е бил настанен, след като направи опит да се самоубие. 

Припомняме, че 41-годишният мъж застреля по време на живо включване бившите си колеги Алисън Паркър (24 години) и Адам Уорд (27 години) и рани в гърба жена, която в този момент даваше интервю. След шокиращото двойно убийство стана ясно, че Вестър Лий Фланаган е бивш служител на телевизионния канал, в който работеха жертвите му – WDBJ7. Той бил проблемен служител и с него се работело трудно, разказаха от медията, съобщава Нова телевизия. Мъжът бе описан от бивши колеги като нещастен и гневен. Той имал навика да търси безпричинно поводи да се прави на обиден от думи на други служители на телевизията. След поредното му гневно избухване той е бил уволнен. Наложило се да бъде изведен от сградата на телевизията от полицаи.