​Руски общественик призова: Държавната Дума да обяви Путин за монарх

Детайлите по церемонията да бъдат съгласувани с Руската православна църква

Актьорът, режисьор, сценарист и свещеник Иван Окхлобустин (Okhlobystin) призова Държавната Дума "незабавно" да внесе промени в Конституцията, с които избраният сегашен президент на страната да бъде провъзгласен за " монархът на руската държава." Това съобщава изданието news.rambler.ru.

"Ние силно препоръчваме депутатите от Държавната Дума на Руската федерация незабавно да започнат процес на изменение на Конституцията на Руската федерация за избирането на сегашния президент за монарх на руската държава" - написа на блога си "VKontakte"Окхлобустин.

"Аз няма да се мотивирам. Господ ми разкри. Дошло е време, " настоява интелектуалецът.

"Всички детайли на процедура и последващите действия, могат да бъдат съгласувани с Руската православна църква“, -каза актьорът.

Иван Окхлобустин е руски актьор, режисьор, сценарист, драматург, журналист и писател. Свещеник на Руската православна църква, но има временна забрана да служи в храма.

През ноември миналата година, руският президент Владимир Путин заяви, че за Русия " този етап в историята на страната е минало, монархията е обърна страница“. В същото време, Путин не изключва отново да се кандидатура за държавен глава през 2018 г., но заяви, че не възнамерява да остане президент до края на живота си.

Превод: Faktor.bg