Русия се хвали с успешна операция в Сирия, удря противниците на Асад (видео)

Успешна операция са провели съвместно руски и сирийски войски в района на град Латакия, съобщи The Russian Times. След като атакували позициите на ислямистите, те са се придвижили с около 20 километра.

След пристигането си в Сирия, руския военен контингент започна да оказва подкрепа на сирийската правителствена армия, което позволи на Дамаск да увеличи съществено контролираните от Башар Асад територии.

Според информация на портала „Военный информатор” руската артилерия е обезпечила успешно настъпление на сирийската армия срещу бунтовниците около град Латакия.

Руски военни бяха забелязани още на 12 август в село в района на Латакия, като тяхната задача бе да участват в подготовката на отбанителни рубежи за защита от настъпващите части на „Ислямска държава”.

Дамаск даде съгласие Русия да построи своя база в Джаблех, неголям населен пункт на 25 километра на юг от Латакия-най-голямото пристанище на Сирия и административен център на провинция.

Прехвърлянето на руски войски в сирия бе потвърдено от САЩ и Турция. Според разузнаването на двете държави, може да се наблюдава прехвърляне в страната на руски изтребители и щурмови хеликоптери, както и безпилотни разузнавателни самолети.