70% от германците приветстват да има още бежанци в страната им

Немците имат ясни очаквания от бежанците – да научат бързо немски, да работят и плащат данъци, да се интегрират и да спазват европейските достижения в областта на човешките свободи и права

70% от германците смятат, че страната им може да поеме още бежанци и те ще я обогатят в много аспекти, най-вече по отношение на демографската криза. Според 65 на сто от германците потокът от търсещи убежище ще подмлади значително Германия, става ясно от проучване, цитирано от БНР. В същото време немците имат ясни очаквания от бежанците – да научат бързо немски, да работят и плащат данъци, да се интегрират и да спазват европейските достижения в областта на човешките свободи и права.

В изследването на института "Емнид" са взети предвид последните събития и отражението им върху мнението на германците. 97 на сто от германските граждани настояват бежанците да получат възможност за учене на немски език още след пристигането си. За това настояват и властите – Съветът на градовете обяви, че сред най-належащите проблеми в момента е осигуряването на курсове по немски още от деня на пристигането на бежанците.  300 000 домове са нужни в Германия, за да могат те да бъдат настанени, казаха още от Съвета на градовете. Засега ще се наложи голяма част от прииждащите да презимуват в устойчиви на студено и мокро палатки.

Освен езика и подслон бежанците трябва да приемат и да се съобразяват с конституцията на Германия, в която на мъжете и жените се дават равни права и се гарантира свободата на изповядване на всякакви религии. За това са се изказали 97% от германците. 80 на сто от тях пък смятат, че бежанският поток е насочен към страната им заради социалната политика, а не толкова заради културата на приемане на хора от други държави.