Москва скочи на Вашингтон: Санкциите срещу Русия ще бъдат бумеранг за САЩ

Такъв безразсъден курс предизвиква безпокойство, дори сред съюзниците на САЩ, се казва в позицията на руското външно министерство

Москва ще отвърне на най-новия кръг американски санкции, обяви руското външно министерство, предупреждавайки, че ходовете на Вашингтон ще засегнат международната стабилност.

От руското външно министерство добавиха, че разширяването на американските санкции срещу Русия е само още една част от поредицата от враждебни действия на САЩ срещу Русия.

"Ние подчертаваме, че САЩ не трябва да има никакви илюзии относно възможността от продължаване на тази линия без отрицателни последствия за себе си. Нашата страна ще реагира, и не непременно реципрочно", се посочва в изявление на руското външно.

"Такъв безразсъден курс предизвиква безпокойство, дори сред съюзниците на САЩ. Той е изпълнен със сериозни щети за международната стабилност и без съмнение бумерангът ще се върне и ще засегне интересите на САЩ", изтъкват още от ведомството на Сергей Лавров.

Припомняме, САЩ санкционира още руски компании, посочвайки, че те са действали в противовес на националната сигурност и външнополитическите интереси на Америка.