Единият от нападателите в Барселона може и да е ликвидиран

Мъжете били с маски, един от пострадалите ранени има огнестрелна рана в корема

Полицията е убила единия от двамата нападатели в Барселона, твърди в. "Вангуардия". Преследването срещу тях започва, след като те откриха стрелба в центъра на града. Други медии обаче пишат, че преследването на двамата извършители продължава.

Според повечето източници ранените са двама. Атаката стана в основния туристически район "Ла Рамбла". Един от пострадалите се намира в тежко състояние, тъй като има огнестрелна рана в корема. Според "Ел Паис" вторият е ранен от счупени стъкла. Пострадалите мъже били извън хотела, но се втурнали вътре, за да намерят спасение. Причината за стрелбата не е напълно изяснена, но властите изключват тероризъм. Има обаче версия, че нападателите и жертвите може да са се познавали и да става дума за разчистване на сметки. "Мундо" посочва, че стрелбата е била предшествана от опит да бъде обран чуждестранен турист.

Мъжете с маски открили огън пред хотел "Силкен". Малко по-късно очевидци ги видели да бягат по улицата край хотела. полицията е претърсила намиращ се наблизо супермаркет. Силите на реда проучват записи от съседен хотел.